Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Содена Питка»Коледна содена питка

Коледна содена питка

Yana G.Yana G.
Готвач
1786522457523
Коледна содена питка
Снимка: Зори
1 / 2
23/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Има нещо магически вкусно в содените питки, особено в Коледните, уверете се сами"

Необходими Продукти

  • брашно - колкото поеме
  • сол - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Содата се угасява в оцета. В брашното се прави кладенче, слагаме сол, олио и постепенно добавяме 1 ч.ч. хладка вода.

Замесва се меко тесто. Докато тесто отпочива, мажем тавата с олио.

Когато разточим питката в тавата, я набождаме с вилица, за да я украсим. Слагаме и паричка за късмет.

Печем за 30-35 минути на 180 градуса. Когато я извадим, я пръскаме с вода и я покриваме кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Това колкото брашно поеме не е за начинаещи.
11.10.2023 16:40