Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Содена питка»Здравословна содена питка

Здравословна содена питка

Здравословна содена питка
Снимка: Кристина Бонева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Направо на 4 части я режете тази вкусна питка"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 200 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - около 400 г бяло
  • пълнозърнесто брашно - около 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към киселото мляко се добавя содата и се изчаква да шупне, след което се слагат яйцето, олиото, солта и двата вида пресято брашно.

Меси се до получаване на меко и нелепнещо тесто, което се прехвърля в тава и се оставя да почине за около 20-30 минути.

Содената питка се пече в предварително загрята на 170 °C фурна за около 25-30 минути, като преди печене здравословна содена питка се надупчва с вилица на няколко места.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Няма как да се получи тесто от 800 г брашно без никаква течност и само с 200 г кисело мляко и 1 яйце. Има някаква грешка в количествата или е изпуснат някой продукт.
23.07.2022 01:41
1
Боряна Атанасова
Боряна Атанасова
Добра рецепта самоче аз ползвах само бяло брашно
06.05.2022 14:48
Росица Петрова
Росица Петрова
Рецептата е добра, но количеството на брашното е много.
12.01.2022 14:51