Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Лешникови рогчета с мас

Лешникови рогчета с мас

Лешникови рогчета с мас
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
20
"Тези лешникови рогчета определено спадат към предпочитаните десерти за празничните дни"

Необходими Продукти

  • свинска мас - 80 г разтопена
  • пудра захар - 120 г
  • яйца - 1 бр.
  • ванилия - 1/2 ампула
  • лешници - 1 к.ч. смлени ситно сурови
  • брашно - 1 ч.ч.
  • пудра захар - за поръсване
  • бакпулвер - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбива яйцето с пудра захар и ванилия, докато се разтопи.

Прибавя се ситно смлени лешници, разтопена свинска мас, но не гореща, а леко охладена, да е мека.

С брашното се разбърква и добавяме бакпулвера накрая.

Замесва се тесто, без да лепне, при нужда се добавя още брашно.

Разделям на две части и оформям фитили.

Нарязват се на филийки около 2 см и с ръце се оформят като буква С.

Нареждат се сладките в тава на разстояние едно от друго.

Печем сладките с мас в загрята фурна 180°C точно за 10 минути и изваждаме от фурната.

Поръсваме лешникови рогчета с мас с пудра захар и нареждаме в чиния.

Много вкусни и бързо се приготвят!

Весели празници!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: