Начин на приготвяне
В купа се разбива яйцето с пудра захар и ванилия, докато се разтопи.
Прибавя се ситно смлени лешници, разтопена свинска мас, но не гореща, а леко охладена, да е мека.
С брашното се разбърква и добавяме бакпулвера накрая.
Замесва се тесто, без да лепне, при нужда се добавя още брашно.
Разделям на две части и оформям фитили.
Нарязват се на филийки около 2 см и с ръце се оформят като буква С.
Нареждат се сладките в тава на разстояние едно от друго.
Печем сладките с мас в загрята фурна 180°C точно за 10 минути и изваждаме от фурната.
Поръсваме лешникови рогчета с мас с пудра захар и нареждаме в чиния.
Много вкусни и бързо се приготвят!
Весели празници!