Заек със сливи

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497534k
Заек със сливи1 / 2
30/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
95 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр.
  • червено вино - 1/2 бутилка
  • сливи - 500 г сушени
  • масло - 60 г
  • брашно - 60 г
  • желе - 1 с.л. от френско грозде
  • оцет - 2 с.л. ябълков
  • черен пипер - 4 - 5 зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре измиваме заека, оставяме го да се отцеди, след което го нарязваме на порции. Парчетата заешко месо заливаме със смес от червено вино, оцет, дафинови листа и мащерка. Оставяме го да се маринова около 6-7 часа в хладилник.

Загряваме маслото и запържваме отцедените от маринатата порции заешко. Когато се запържат от всички страни ги изваждаме от мазнината.

В сгорещеното масло сипваме брашното, запържваме за кратко и размиваме с част от маринатата. Връщаме обратно запърженото месо, добавяме накиснатите във вода и отцедени сини сливи. Овкусяваме със сол и черен пипер.

Задушаваме ястието на умерен огън до готовност. Желето от френско грозде се поднася непосредствено преди поднасяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: