Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Задушен заек»Див заек с дюли и сини сливи

Див заек с дюли и сини сливи

Див заек с дюли и сини сливи
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
14
"Да приготвиш заек си е истинско предизвикателство, но с наша помощ ще смаете всички"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 1300 г
  • бяло вино - 400 мл
  • дафинов лист
  • черен пипер - на зърна
  • масло - 200 г
  • сол
  • червен пипер
  • лук - 1 кг малки лукчета
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • дюли - 2 бр. средно големи
  • сини сливи - 200 г сушени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете заешкото месо на порции.

Направете марината от бялото вино, добавете дафинов лист и зрънца черен пипер. Мариновайте заешкото месо за 3-4 часа.

Задушете месото в маслата от всички страни за кратко. Наредете месото в подходяща тава. Овкусете със сол и черен пипер.

Обелете лукчетата, почистете морковите и дюлите и ги нарежете на подходящи парчета.

Добавете лука, дюлите и сините сливи към месото.

Налейте 2-3 чаши топла вода и завийте с фолио.

Печете на умерен огън до готовност на месото. Овкусете задушеното заешко с черен пипер.

Дивият заек с дюли и сини сливи е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: