Козуначени мъфини, замесени в хлебопекарна

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1192
60
1175
16
21/12/2019
"Знаем, че все бързате, затова ви даваме рецепта за най-вкусните козуначени мъфини, при които цялата работа вместо вас ще свърши хлебопекарната "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо717
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата40
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото и затоплете млякото.

В купа разбийте яйцата със захарта, добавете ваниловата захар, настърганата кора на лимона, 2 с.л. от разтопеното масло и затопленото прясно мляко, разбъркайте отново.

Сипете сместа в казанчето на хлебопекарната и добавете пресятото брашно и сухата мая.

Настройте машината за хляб на програма месене и втасване и я стартирайте. По време на месене добавете останалото масло на етапи.

След като приключи програмата, извадете втасалото козуначеното тесто, премесете за кратко и разделете на 12 еднакви по размер части.

Всяка част разделяте на три и оформяте фитили, които сплитате на малка плитка и завивате на охлюв.

Поставете получените охлювчета в тавичката за мъфини, в която сте поставили хартиените кошнички.

Оставете така оформените козуначета да втасат отново, след което намажете с разбития с малко мляко отделен жълтък и поръсете с кристална захар.

Поставете козуначените мъфини, замесени в хлебопекарна в тавичката в предварително нагрята на 160 градуса фурна и печете за около 30 минути до красив златисто кафяв цвят.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар