Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Милинки»Милинки, замесени в хлебопекарна

Милинки, замесени в хлебопекарна

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Милинки, замесени в хлебопекарна
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
02/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
165 мин.
Порции
6
"Милинки-душички, които се похапват топли-топли"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 300 мл
  • олио - 5 с.л.
  • захар - 3 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • брашно - 500 г
  • свежа мая - половин кубче (21 г)
  • За заливката
  • яйца - 1 бр.
  • краве масло - 125 г
  • прясно мляко - 4 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В контейнера на хлебопекарната първо се поставят течните съставки - яйце, мляко и олио.

Брашното се пресява. Към него се добавят захарта и солта, след което се изсипва върху течните съставки. Най-отгоре се натрошава прясната мая.

Хлебопекарната се включва на програма за месене (при мен 1.30 мин). След приключване на програмата от тестото, с намазнени ръце, се оформят малки топчици, които се нареждат в намазнена тава.

Милинките се оставят да втасат отново, а през това време се приготвя заливката.

В купа се разбива яйцето. Към него се прибавя разтопеното краве масло, прясното мляко и брашното.

Всичко се разбърква, докато придобие кремообразен вид.

Милинките се заливат със сместа и поставят да се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 45 минути.

Когато са готови, се поръсват с пудра захар.

Милинките, замесени в хлебопекарна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: