Начин на приготвяне
В контейнера на хлебопекарната първо се поставят течните съставки - яйце, мляко и олио.
Брашното се пресява. Към него се добавят захарта и солта, след което се изсипва върху течните съставки. Най-отгоре се натрошава прясната мая.
Хлебопекарната се включва на програма за месене (при мен 1.30 мин). След приключване на програмата от тестото, с намазнени ръце, се оформят малки топчици, които се нареждат в намазнена тава.
Милинките се оставят да втасат отново, а през това време се приготвя заливката.
В купа се разбива яйцето. Към него се прибавя разтопеното краве масло, прясното мляко и брашното.
Всичко се разбърква, докато придобие кремообразен вид.
Милинките се заливат със сместа и поставят да се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 45 минути.
Когато са готови, се поръсват с пудра захар.
Милинките, замесени в хлебопекарна са готови.