Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Тутманик, замесен и изпечен в хлебопекарна

Тутманик, замесен и изпечен в хлебопекарна

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Тутманик, замесен и изпечен в хлебопекарна1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
187 мин.
Общо
207 мин.
Порции
1
"Не се колебайте да прибегнете до услугите на хлебопекарната за приготвянето на ароматен тутманик"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 броя (разбити)
  • масло - 60 г (разтопено)
  • мас - 50 г (разтопена)
  • олио - 20 мл
  • зехтин - 40 мл
  • прясно мляко - 70 мл (леко затоплено)
  • захар - 1 и 1/2 ч.л.
  • сол - 1 и 1/2 ч.л.
  • брашно - 440 г (пресято 3 пъти)
  • суха мая - 2 и 1/2 ч.л.
  • сирене - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите за тутманика се слагат в казанчето на хлебопекарната в указаната последователност.

Програмата, на която се настройва, е за основен хляб за 1 кг, при средно изпечена коричка ( в моя случай 3:07 часа).

При звуковия сигнал се добавя сиренето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: