Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Мекици»Мекици с халва, замесени в хлебопекарна

Мекици с халва, замесени в хлебопекарна

rosicapirosicapi
Чирак
43180128
Мекици с халва, замесени в хлебопекарна
Снимка: rosicapi
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно - 450 г
  • суха мая - с.л.
  • олио
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • халва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително се пресява два пъти брашното.

В казанчето на хлебопекарната се сипват в следната последователност 230 мл хладка вода, 450 г брашно, сол, захар, маята, олио - 1 с.л.

Машината се пуска на програма тесто и се оставя да меси.

Когато програмата свърши, се оставя за още 10 мин, за да се надигне тестото за мекици.

След като се извади, се разделя на топки. Разтегля се и в края се слага от халвата, похлупва се с другия край и се натиска с вилица, за да не се отворят приготвените мекици.

Мекиците с халва се пържат в загрято олио до златисто от двете страни.

Тези мекици с пълнеж са идеални за закуска

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: