Начин на приготвяне
Кифлички, замесени в хлебопекарна - идеални за закуска, следобедно хапване или за из път.
В купата на хлебопекарната поставяме съставките в следния ред: прясно мляко, стопено масло, развитото яйце, сол, захар, брашно, мая. Пускаме на програма тесто.
Готовото тесто за кифли разделяме на 3 топки. Всяка една разточваме на кръг. Първата мажем с олио, слагаме 2 лист отгоре, мажем пак с олио, слагаме 3 лист.
Така трите листа едновременно разночваме на голям кръг. Разрязваме на 16 триъгълника. Във всеки един слагаме парче локум. Навиваме като кифлички.
Мажем с жълтък и поръсваме със захар. Оставяме да втасат 30 мин.
Печем кифлите с локум на 220 градуса за 30-40 минути.