Заек Качиаторе

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
493
6k
1k
1k
3
22/12/2019
"Ще проговорите италиански, щом опитате заек Качиаторе, толкова е вкусен "
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 074
  • Преглеждания за месеца134
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества
Задушен Заек

Начин на приготвяне

Нарежете месото на порции.

Загрейте плитка и широка тенджера. Сложете порциите месо в нея и зачервете заешкото на сухо, като обръщате често, за да се изпари излишната вода, след което налейте една чашка зехтин.

Добавете нарязания лук и скилидките чесън. След като се запържат за около 5 мин, полейте с бялото вино.

Изчакайте да се изпари алкохолът от виното, излейте топлия зеленчуков бульон.

Посолете, овкусете с наситнен пресен розмарин и няколко листенца салвия.

Захлупете съда и гответе ястието около час.

Заешкото месо може да изглежда крехко, но се готви продължително.

Малко преди да свалите съда от огъня, добавете една супена лъжица доматено пюре и маслините.

Довършете готвенето на задушения заек.

Сервирайте заека Качиаторе топло със салатка по желание!

Да ви е сладко!

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар