Начин на приготвяне
Нарежете месото на порции.
Загрейте плитка и широка тенджера. Сложете порциите месо в нея и зачервете заешкото на сухо, като обръщате често, за да се изпари излишната вода, след което налейте една чашка зехтин.
Добавете нарязания лук и скилидките чесън. След като се запържат за около 5 мин, полейте с бялото вино.
Изчакайте да се изпари алкохолът от виното, излейте топлия зеленчуков бульон.
Посолете, овкусете с наситнен пресен розмарин и няколко листенца салвия.
Захлупете съда и гответе ястието около час.
Заешкото месо може да изглежда крехко, но се готви продължително.
Малко преди да свалите съда от огъня, добавете една супена лъжица доматено пюре и маслините.
Довършете готвенето на задушения заек.
Сервирайте заека Качиаторе топло със салатка по желание!
Да ви е сладко!