Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата с миксер и добавяме захарта. Пак разбиваме много добре, докато стане гъста смес със светъл цвят.
Добавяме на струйка олиото и разбиваме отново с миксера. Смесваме брашната в купичка, заедно с бакпулвера и разбъркваме. Пресяваме със сито и добавяме към кашата.
Обелваме райска ябълка и почистваме от вътрешната излишна част. Използваме зряла ябълка. Настъргваме я и я слагаме вътре в кашата. Смиламе 1 шепа орехови ядки с машинка.
Добавяме канелата и смелените орехови ядки и объркваме само с шпатула или лъжица. Покриваме тава с хартия за печене и изливаме кашата, заглаждаме. Кашата е гъста, но при печенето бухва.
Печем нашия плодов сладкиш на 170 градуса до суха клечка. Вече готов го вадим и оставяме да изстине. В купичка слагаме гореща вода, маслото и пудрата захар и разбъркваме до гладка бяла смес и с нея мажем сладкиша.
Оставяме сладкиша да стегне отгоре и да стане глазурата. Режем на парчета и хапваме с кафе. Да ви е сладко!