Начин на приготвяне
Нарязваме си лука и го пържим за 2 минути.
Към него си добавяме ориза, който предварително сме измили.
Пържим, докато стане стъклен.
Прибавяме червения пипер и наливаме 1 чаена чаша гореща вода.
Посоляваме и оставяме да ври, докато поеме водата си.
Прибавяме и подправките заедно с кафето.
Разбъркваме добре и започваме да си навиваме сармите.
Във всеки лозов лист поставяме по лъжица от сместа и завиваме на сарма.
Така, докато сместа свърши.
В тенджера поставяме на дъното лозови листа и върху тях нареждаме сармите.
Притискаме с чиния лозовите сарми, наливаме вода до ръба на чинията и оставяме да къкри.
Варим до готовност лозови сарми с ориз и кафе.