Начин на приготвяне
1 ч. ч. = 150 мл
Днес ви предлагам моята рецепта за лозови сармички.
Ползвах бланширани и замразени лозови листа, които само размразих.
За плънката, която не се запържва, нарязах на ситно 2 глави лук, жълт и червен, настъргах моркова а домата обелих и нарязах на дребни кубчета.
Сложих зеленчуците в купа и прибавих към тях ориза, всички подправки и олиото.
Разбърках с лъжица и започнах да оформям сармите.
Намазах дъното на тенджерата с олио и наредих резени картоф, които да покрият изцяло дъното.
Върху картофите наредих сармите и полях с малко олио.
Поставих чиния, която да притиска сармите и налях 4 ч. ч. гореща вода.
Сложих тенджерата на котлона и варих на слаб котлон около 40 минути, докато водата се абсорбира.
Сервирах моите вкусни лозови сармички с некомо резена картоф и лъжица домашно кисело мляко.
Вкусните лозови сармички с ориз са готови.