gotvach.bg»Рецепти»Напитки»Истински портокалов сок

Истински портокалов сок

Потребител#240543Потребител#240543
Помощник Готвач
54267139165
Истински портокалов сок
Снимка: Потребител#240543
1 / 3
27/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
130 мин.
Общо
130 мин.
"Освежаващ, полезен и много приятен сок от портокали - истински, без излишни добавки, опитайте"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

И ние се наредихме на опашката. Да се възползваме от промоцията. Да си купим портокали в кофи с фиксирана цена. От онези, които трупаш свръх, а после подпираш, уж случайно, когато забележиш, че най-горният се разклаща леко и заплашва да се изтърколи обратно на дъното, повикан от земното притегляне, а след него и другите, по принципа на падащото домино. Или пък застопоряваш кофата до две съседни стени на количката, с надеждата портокалите да останат там, докато минеш касата.

Повдигам поглед и се оглеждам нехайно... Наоколо се носят плавно колички с кофи с изправени дръжки и затиснати под тях върхове от портокали... Боже, колко сме изгладнели! Равновесието в душата ми е възстановено - не съм сам - и се отправям към касата, твърдо решен този път да пресметна струваше ли си...

У дома претеглих кофата - 6, 5 кг. Обелих ги и подготвих кухненския комбайн. На всеки литър към края добавях по една ябълка, почистена само от семките. От общо 7 кг плод се получиха 5 литра истински портокалов сок.

Никаква вода, никаква захар. Само чист плодов портокалов сок. Е струваше си! Още повече, че се постарахме да направим сироп от корите и сладкиш с орехи, кокосови стърготини и месото от плода.

Познайте кой изпи сока... синовете ми. А аз се радвах на беленето, миенето и блаженството в очите им.

Портокалов сок не се препоръчва за пиене вечер от тези, които искат да запазят теглото си!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: