Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Телешки дроб с портокалов сок

Телешки дроб с портокалов сок

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Телешки дроб с портокалов сок1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешки дроб - 800 г
  • масло - 90 г
  • портокали - 4 бр.
  • бульон - 280 телешки
  • див лук - 1 с.л. прясно нарязан
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте по-голямата част от маслото в дълбок тиган и запържете нарязания дроб. Махнете го от тиган и го запазете топъл. Почистете тигана от оставащата мазнина и сипете сока от два портокала.

Малко след това сипете и бульона, сол и пипер. Щом сместа кипне пуснете вътре обелените и нарязани парчета от останалите 2 портокала.

Щом резените се пооцветят ги извадете и ги наредете върху дроба. Махнете тигана от огъня и към соса прибавете останалото масло. Овкусете по желание.

Сервирайте дроба с портокаловите резени и соса, всичко поръсено с дивия лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: