Начин на приготвяне
В топло прясно мляко се разбърква натрошена мая с 1 с.л. захар и 2 -3 с.л. брашно.
Оставя се, докато се получат мехурчета и с останалите продукти, без един жълтък, се замесва средно меко тесто, да не лепне. Оставя се да втаса 40 минути и се разделя на две части.
Първото топче се точи на кръгла кора, нарязва се на 8 триъгълника, правят се по 3 разреза към върха, а в широката част се поставят дълги парчета мармалад от калъп.
Навиват се кифлички и нареждаме върху хартия за печене. От второто тесто се оформя фитил, нарязва се на шайби и всяка се сплесква с ръце като питка, поставя се малка лъжичка течен шоколад и се навива като пура.
Втасват за още 15-20 минути и се намазва с разбит жълтък с 2 с.л. олио, поръсваме сусам. Печем кифличките на 180 градуса с вентилатор за 20 минути, после се пекат на 150 градуса за 5 минути без вентилатор.
Изваждаме кифличките с мармалад и шоколад леко да се охладят и нападаме! Добър апетит!