Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Захарни кифлички с мармалад

Захарни кифлички с мармалад

Захарни кифлички с мармалад
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
15
"За добро настроение и отличен старт на деня препоръчваме захарни кифлички с мармалад"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 300 мл
  • мая - 20 г
  • захар - 1 к. ч.
  • сол - 1 к. л.
  • олио - 100 мл
  • брашно - 700 г
  • яйца - 3 бр.
  • мармалад - 1 ч.ч. от сини сливи
  • захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 100 мл топло прясно мляко се натрошава маята със захарта и се разбърква на кашичка с 1 с. л. брашно. Оставя се да втаса на топло.

В кладенчето на брашното се сипва маята, останалото прясно мляко, олиото, солта и разбитите яйца, като се отделя един жълтък за намазване. Замесва се средно меко тесто и се оставя покрито с кърпа да втаса докато удвои обема си това става около 40 минути.

Тестото се разделя на топчета като яйце. Всяко се разточва на елипса. В единия край се слага малка част от мармалада и се навива на кифличка. Нареждат се в намазана с мазнина тава.

Оставят се да втасат още 20 минути, после се намазват с разбит жълтък и поръсваме със захар. Печем в загрята фурна до златисто. Вкусни са, опитайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: