Начин на приготвяне
В 100 мл топло прясно мляко се натрошава маята със захарта и се разбърква на кашичка с 1 с. л. брашно. Оставя се да втаса на топло.
В кладенчето на брашното се сипва маята, останалото прясно мляко, олиото, солта и разбитите яйца, като се отделя един жълтък за намазване. Замесва се средно меко тесто и се оставя покрито с кърпа да втаса докато удвои обема си това става около 40 минути.
Тестото се разделя на топчета като яйце. Всяко се разточва на елипса. В единия край се слага малка част от мармалада и се навива на кифличка. Нареждат се в намазана с мазнина тава.
Оставят се да втасат още 20 минути, после се намазват с разбит жълтък и поръсваме със захар. Печем в загрята фурна до златисто. Вкусни са, опитайте!