Начин на приготвяне
В купа настържете тиквата на едро ренде и добавете захарта, разбъркайте.
Вземете една кора, поръсете с 2 с.л. олио и 2 с.л. от тиквената смес. Вземете втора кора и я поставяме върху първата и отново 2 с.л., поръсвате олио и тиква. Навийте корите на руло а рулото на охлюв, поставяте в намазана с олио тава.
Така процедирате със всичките кори, подредени в кръг. В средата на тавата, подредете нарязаната на филийки тиква и поръсете със захарта отгоре, равномерно върху нея.
Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете до златисто.
Получавате най-сочния тиквеник, защото е поел от сока на тиквата и захарта!
Сочният тиквеник и печена тиква в едно е готов.