Свински шницели със сос

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497544k
Свински шницели със сос2 / 2
01/08/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6-8
"Търсите ли си компания за обяд?"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 8 бр. шницели
  • масло - 50 г за пържене
  • лук - 1 глава
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • сметана - 200 мл
  • чушки - 2 бр.
  • брашно - за овалване
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукваме леко свинските шницели. Овкусяваме ги със сол и черен пипер, овалваме ги в брашно и ги изпържваме до готовност в силно сгорещеното масло.

Прибираме на топло шницелите. В същата мазнина запържваме до златисто ситно нарязания лук. Добавяме наситнените чушки, заливаме с бяло вино и оставяме да се задушава под похлупак на тих огън.

Когато зеленчуците омекнат, а виното се изпари наливаме сметаната. Добавяме черен пипер и сол на вкус и варим около 5 минути. Пускаме шницелите в сметановия сос и варим още 3-4 минути.

Поднасяме шницелите върху канапе от паста или ориз, обилно поляти със сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Libelle
Libelle
Отличен 6 за рецептата!

От редактора : Снимката е коригирана. Благодаря за оценката ;)
20.09.2013 11:24
1
Delfina
Delfina
Днес направих за вечеря шницелите и станаха много вкусни. Нестанаха като на снимката, а и малко промених рецептата ( замених виното със бира и добавих и гъби). Заслужава си да се направи.
04.08.2013 21:55