Празнична торта с течен шоколад и сметана

Н.АкифоваН.Акифова
Готвач
198
109
468
1
27/12/2019
"Торта има ли на масата, значи е празник "
Приготвяне180 мин.
Готвене10 мин.
Общо190 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 925
  • Преглеждания за месеца226
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • бисквити - 3 пак.
  • масло - 200 г
  • сметана - 1 пак. сладкарска
  • захар - 1 к.ч.
  • орехи - 1 ч.ч.
  • течен шоколад - 200 г
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме една голяма купа, вътре натрошаваме три пакета бисквити и прибавяме смлените орехи, и 100 грама масло и с малко вода разбъркваме, че да стане на гъста каша.

В друга купа разбиваме сладкарска сметана и една чаена чаша заделяме на страни от сметаната.

Взимаме една форма за печене на блат или ринг, слагаме стреч фолио на дъното и започваме за редим най-отдолу слагаме бисквитения блат, разстиламе добре, после прибавяме сметана, и така докато свърши всичко. И слагаме в хладилник за да стегне.

Взимаме малка купа, слагаме вътре заделената сметана и 100 грама масло с 1 к.ч. захар, и разбиваме с миксер, докато се получи много гъст крем за торта.

Когато вече е стегнала бисквитената празнична торта, отваряме стреч фолиото и обръщаме в една чиния за сервиране. И отгоре добавяме разтопения течен шоколад.

Разстиламе добре навсякъде, хубаво да покрие бисквитената торта. И с помощта на шприц оформяме цветя от гъстия маслен крем. И пак слагаме в хладилника да стегне.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар