Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с пухкаво тесто от хлебопекарна

Пица с пухкаво тесто от хлебопекарна

rosicapirosicapi
Чирак
43180128
Пица с пухкаво тесто от хлебопекарна
Снимка: rosicapi
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
120 мин.
Порции
2
"Семейната традиция повелява всички да се съберат около масата, защото там има вкусна пица с тесто от хлебопекарна - още по-пухкава и апетитна"

Необходими Продукти

  • суха мая - 1/2 пакетче
  • брашно - 500 г
  • олио
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 290 мл
  • салам - 200 г
  • кашкавал - 200 г
  • сирене - 150 г
  • доматено пюре
  • гъби - 3 - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се пресява брашното. В казанчето на хлебопекарната се сипват 290 мл хладка вода, след това брашното, солта, захарта, маята, олио - 1 с.л.

Хлебопекарната се пуска се на програма тесто и се пуска да меси - за 1 час и 9 мин. След като програмата свърши, се оставя за още 20 мин, да втаса.

Изважда се и се разделя на 2 части, от които се правят две пици.

Тестото се разточва и се поставя в намазана с олио тава. Намазва се доматеното пюре.

Добавят се следните продукти: салам, сирене, кашкавал и гъби - нарязват се на тънки парчета. Пече се в предварително загрята фурна за 30 мин.

Пицата е любима храна за всички в семейството. С прясното тесто, замесено в хлебопекарна, пицата е много вкусна и се надига, не залепва докато се разточва.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Венцеслав Вълканов
Венцеслав Вълканов
Много хубава рецепта за пица
17.10.2021 12:23