Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Домашна пица с тесто в хлебопекарна

Домашна пица с тесто в хлебопекарна

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3792k6662k6
Домашна пица с тесто в хлебопекарна
Снимка: Станислава Армянова
1 / 3
21/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Домашната пица си е най-вкусна, защото ние си определяме какво да сложим"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • вода - 270 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 460 г
  • суха мая - 1 ч.л.
  • Плънка
  • лютеница - за мазане
  • сирене - 200 г
  • кренвирши - 3 бр.
  • чубрица
  • царевица - малка кутийка
  • кашкавал - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В кошничката на хлебопекрната се слагат продуктите в последователност, както са написани. Пуска се програма за тесто (90 минути).

От готовото тесто излизат 3 пици. Всяко топче разточвам върху набрашнена повърхност. Прехвърля се в намазнена тава. Маже се с 1-2 с.л. лютеница. Поръсва се с чубрица.

Нареждат се нарязаните кренвирши, поръсва се със сирене и царевица. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 15-20 мин.

Изважда се и се настъргва кашкавал. Пече се още 3-4 минути или докато се стопи кашкавалът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: