Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с тесто, замесено в хлебопекарна

Пица с тесто, замесено в хлебопекарна

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
2168885971
Пица с тесто, замесено в хлебопекарна
Снимка: Моника Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
110 мин.
Порции
5
"Пригответе плънката за пицата, а в това време пуснете хлебопекарната да замеси тестото - доволни ще останат всички"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • пълнозърнесто брашно - 150 г
  • брашно - 125 г тип 500
  • прясно мляко - 150 мл.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • суха мая - 6 г
  • За плънка
  • пушено месо - 300 г
  • топено сирене - 6 бр. (триъгълника)
  • сирене - 200 г
  • кашкавал - 200 г
  • маслини - 100 г
  • доматен сос - лютеница
  • мащерка
  • босилек
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете, като направите първо тестото, което отнема повече време.

В зависимост от хлебопекарната програмата може да е с различна продължителност.

Изсипете прясното мляко, след това зехтина, сол и захарта. Отгоре изсипете пресятото брашно, направете дупка с пръст и добавете маята. Включете програмата само за месене и изчакайте да стане готово.

Докато чакате може да обезкостите маслините, настържете кашкавала, да обелите топеното сирене.

След като тестото е готово го разделете на две и разстелете в тавички за пица.

Отгоре намажете с доматен сос, разпределете маслините, пушеното месо върху него наредете нарязаното на ленти топено сирене, настърган кашкавал и натрошено сирене.

Най-отгоре нарасете с подправки. Печете пицата на 180 градуса за около 40-50 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
40,50 минути?!
04.02.2023 18:33