Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки Рула»Руло с ябълки и крем за празник

Руло с ябълки и крем за празник

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2754k7162k1
Руло с ябълки и крем за празник
Снимка: Христинка Колева
1 / 4
24/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Празнично руло с ябълки и крем - любимо ни е за всеки ден"

Необходими Продукти

  • за платката
  • захар - 90 г
  • ванилия - 1 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 90 г
  • за карамелизираните ябълки
  • краве масло - 10 г
  • ябълки - 4 бр.
  • захар - 5 с.л.
  • за крема
  • ванилия - 2 бр.
  • извара - 350 г сладкарска
  • ром - 1 с.л.
  • сладкарска сметана - 250 г
  • пудра захар - 90 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Пресейте ванилията и брашното и ги добавете към яйчената смес. Разбъркайте с шпатула и сипете в тава 30/35 см, застлана с хартия за печене.

Печете за 13 минути на 180 градуса. Оставете да изстине. Обелете и нарежете ябълките на парченца.

Карамелизирайте захарта, добавете ябълките и маслото. Оставете, докато ябълките омекнат.

Разбийте сметаната. Добавете захарта към извара. Разбийте и добавете при сметаната. Разбъркайте, добавете рома и ванилията.

Махнете хартията от платката, сипете отгоре крема, заделяйки малко за декорация на сладкото руло. Заравнете крема.

В късия край добавете от карамелизираните ябълки. Навийте на руло и оставете ябълковото руло за час в хладилник.

Измажете с останалия крем. Сипете малко в пош с назъбен накрайник и украсете рулото с плодове.

В основата на рулото с ябълки и крем за празник сложете смлени орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: