Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Мезета»Калмари в доматен сос

Калмари в доматен сос

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Калмари в доматен сос
Снимка: Ники
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3-4
"Гурме деликатес от Средиземноморската кухня, който може да приготвите да не повече от 15 минути. Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • калмари - 1/2 кг
  • домати - 1/2 кг от консерва
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • лук - 1 глава
  • маслини - 100 г зелени
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Калмарите се нарязват на кръгове и се запържват със ситно нарязаните лук и чесън.

След около 4 минути се добавят и доматите, маслините и всичко се задушава на тих огън за около 10-тина минути.

Ако искате може да добавите малко захар, за да омекотите вкуса на доматите. Накрая овкусете с пипера, солта и нарязания на ситно магданоз. Поднесете с гарнитура по желание. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка: