Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хапки»Празнични хапки с херинга и пъдпъдъчи яйца

Празнични хапки с херинга и пъдпъдъчи яйца

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Празнични хапки с херинга и пъдпъдъчи яйца
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 5
03/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
12
"Идея за уникални хапки, които ще придадат още по-празнично настроение на трапезата"

Необходими Продукти

  • херинга - 3 рибки, пушена, маринована
  • чери домати - 12 - 14 бр. pera (от крушовидните)
  • пъдпъдъчи яйца - 12 - 14 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - едра люспеста за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако купувате маринованата херинга на цели рибки, я разделете на филенца и почистете от по-големите кости - централната и останали стърчащи. По- фините нямат нужда от премахване, защото са мекички.

Кожата също е препоръчително да отстраните.

Нарежете всяко филенце на по-тънки ивици и навийте на охлювчета.

Сварете, охладете и обелете пъдпъдъчите яйца.

Чери доматите разрежете на две.

На малки шишчета набождайте половинка домат, яйчице, херинга и завършвайте с доматче.

Подредете шишчетата- хапки върху поднос и напръскайте със зехтин.

От едрата люспеста сол, тип Maldon, поръсете само върху пъдпъдъчите яйца и чери доматите.

Поднесете това чудно празнично мезе охладено.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: