Орехова сметанова торта

Орехова сметанова торта

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
5897k1k2k4
Орехова сметанова торта
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 5
03/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
"Не ни трябва повод, за да приготвим орехова сметанова торта, самата тя е такъв"

Необходими Продукти

  • за блатовете
  • белтъци - 350 г около 10 бр.
  • орехи - 270 г смлени
  • захар - 230 г кристална
  • галета - 50 г може смлени бисквити
  • за крема
  • маскарпоне - 500 г
  • сметана - 500 мл подсладена
  • пудра захар - 1 с.л.
  • портокалова кора - настъргана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете белтъците, изсипете захарта и разбийте на твърд сняг.

Към получената смес прибавете на порции смлените орехи с галетата. Хомогенизирайте добре.

На парчета хартия за печене очертайте кръгове с диаметър 20 см.

Разпределете сместа по равно в центъра на всеки кръг и разнесете равномерно до очертанията на кръга.

Изпечете блатовете за торта един по един в предварително загрята на 180°C. фурна за 15 мин, докато покафенеят леко и не лепнат. Оставете ги на хартията да се охладят.

Разбийте маскарпонето с една супена лъжица пудра захар до гладкост.

В купа разбийте охладената сметана. Към маскарпонето прибавете на порции сметаната, разбивайки на най-ниската степен с миксера.

Ароматизирайте крема с настърганата кора на един портокал.

Сглобете ореховата торта в ринг 20 см, като между блатовете намажете щедро с крем.

Приберете сметановата торта в хладилник за 10 часа заедно с ринга.

След като се охлади добре, освободете от ринга и довършете украсяването по ваш вкус на ореховата сметанова торта.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: