Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сметанова торта»Новогодишна сметанова торта с ананас

Новогодишна сметанова торта с ананас

ГеновеваГеновева
Готвач
1381k1k2
Новогодишна сметанова торта с ананас
Снимка: Геновева
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
12
"Сметанова торта с нежен вкус, която би била чудесен завършек на старата и начало на новата година"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 80 г
  • брашно - 60 г
  • бакпулвер - 5 г
  • какао - 2 с.л.
  • ванилия - 2 бр.
  • сладкарска боя - червена
  • за крема
  • заквасена сметана - 400 г
  • кондензирано мляко - 340 мл 7.5 %
  • крема сирене - 100 г
  • пудра захар - 5 с.л.
  • желатин - 10 г
  • ананас - 1 бр. от консерва
  • шоколадови топчета - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта до получаването на гъст крем.

След това добавяме брашното, което смесено с бакпулвера, ванилиите и какаото. Доразбиваме с миксера и накрая добавяме червена сладкарска боя, колкото наситен искаме да е цветът на блата за торта.

Печем блата върху хартия за печене на 180 градуса до готовност. Използваме кръгла тава с махащо се дъно.

След като блатът е изпечен, го оставяме да се охлади и си приготвяме крема за торта.

В купа сипваме заквасената сметана и я разбиваме заедно с пудрата захар с помощта на миксер. След това добавяме крема сиренето и кондензираното мляко и доразбиваме.

В малка чаша сипваме студена вода и изсипваме пакетчето с желатина, разбъркваме и оставяме да набъбне.

След това го затопляме в микровълновата за не повече от 10 секунди.

Добавяме разтворения желатин към крема за тортата и разбъркваме.

Нареждаме ананасовите кубчета или шайби зависи с какво разполагате върху блата на тортата.

След това отгоре изсипваме крема и слагаме сметановата торта в хладилника да стегне поне за 1 час.

Накрая украсяваме новогодишната торта с останалите парчета ананас и шоколадови топчета.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: