Пиле с лайм по хавайски

ДенкаДенкаНовак
11/08/2013
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 027
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 8 бр. долни бутчета или крилца
  • лайм - сока от 4 бр. + 1 допълнителен лайм
  • чесън - 3 скилидки
  • соев сос - 5 с.л.
  • мед - 5 с.л.
  • захар - 1 с.л. кафява
  • черен пипер
  • машерка - 5 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща купа смесете нарязания на ситно чесън, листата от машерката, меда, соевия сос, сокът от лайм и захарта. Добавете пилешкото месо. Разбърквайте добре и покрийте купата.

Пилешкото месо се маринова за 2-3 часа. Загрейте фурната на 180 градуса. Наредете месото в тавичка и запечете за около 40 минути.

Поднесете със зелена салата, ориз или зеленчуци по избор. Към порцията прибавете и резени лайм.

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар