Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Кето пица с карфиол

Кето пица с карфиол

Росица МариноваРосица Маринова
Помощник Готвач
1097914611
Кето пица с карфиол2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
3
"Вкусна кето пица с карфиол и още любими продукти, за която ще говорите дълго, след като я опитате"

Необходими Продукти

  • карфиол - 400 г настърган
  • кашкавал - 180 г твърд
  • ленено семе - 2 с.л. пълни с прясно смляно
  • яйца - 3 бр.
  • хималайска сол
  • гхи - 1 с.л. пречистено масло
  • сусамов тахан - 1 с.л.
  • бекон - 100 г
  • гъби - 100 г
  • кисели краставички - 4 - 5 бр.
  • маслини
  • кашкавал - 50 г
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази кето пица астъргваме карфиола на ренде (може и да се смели в чопър), задушаваме го в тиган, намазан с маслото Гхи, докато се задуши.

Оставяме да изстине и разбъркваме в купа заедно с кашкавала, лененото семе, яйцата, солта и тахана.

Готовата смес разстиламе в тава, покрита с хартия за печене, като дебелината на блата за пица е около 1 см.

Печем го около 30 мин в предварително загрята фурна на 250 градуса, докато почне да придобива загар.

Когато е готов, подреждаме отгоре бекона, гъбите, кашкавала, маслините и поръсваме с черен пипер.

Запичаме кето пица с карфиол до готовност на кашкавала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: