Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Вегетарианска кето пица

Вегетарианска кето пица

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1972k1k6
Вегетарианска кето пица
Снимка: Evgenia
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2
"Вегетарианска кето пица, която със сигурност ще пробваме"

Необходими Продукти

  • блат
  • бадеми - 80 грама (печени)
  • карфиол - 350 грама
  • яйца - 1 брой
  • бял пипер
  • чубрица
  • сол
  • топинг
  • пюре от червен пипер - 1/3 ч.л. (люто)
  • моцарела - 125 грама
  • песто дженовезе - 1 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • чери домати - 5 броя
  • маслини
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бланширайте карфиола за 10-тина минути във вряща подсолена вода. Отцедете и го смелете в чопър.

Отново го отцедете от течността и го прехвърлете в купа.

Пасирайте бадемите и ги сипете при карфиола заедно със солта, белия пипер и чубрицата. Прибавете разбитото яйце и разбъркайте сместа.

Приберете в хладилник за 30-тина минути.

След това вземете тава с диаметър 24 см и я застелете с хартия за печене. Сипете сместа вътре и заравнете, за да се получи блат.

Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете карфиоления блат за 25 минути. Извадете и го гарнирайте.

Смесете пестото с пюрето от чушки и зехтина. Намажете блата и поръсете с наситнен чесън, нарязани маслинки и чери домати.

Настържете моцарелата и поръсете пицата.

Върнете във фурната за още няколко минути, за да се разтопи моцарелата. Накрая поръсете с магданоз и сервирайте топла.

Вегетарианската кето пица е много вкусна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: