Начин на приготвяне
Бланширайте карфиола за 10-тина минути във вряща подсолена вода. Отцедете и го смелете в чопър.
Отново го отцедете от течността и го прехвърлете в купа.
Пасирайте бадемите и ги сипете при карфиола заедно със солта, белия пипер и чубрицата. Прибавете разбитото яйце и разбъркайте сместа.
Приберете в хладилник за 30-тина минути.
След това вземете тава с диаметър 24 см и я застелете с хартия за печене. Сипете сместа вътре и заравнете, за да се получи блат.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете карфиоления блат за 25 минути. Извадете и го гарнирайте.
Смесете пестото с пюрето от чушки и зехтина. Намажете блата и поръсете с наситнен чесън, нарязани маслинки и чери домати.
Настържете моцарелата и поръсете пицата.
Върнете във фурната за още няколко минути, за да се разтопи моцарелата. Накрая поръсете с магданоз и сервирайте топла.
Вегетарианската кето пица е много вкусна!