Пухкави точени бухтички

Теодора ТодороваТеодора Тодорова
Чирак
38
384
125
104
07/01/2020
"Пухкави бухтички, сервирани с любимо сладко или сирене - това е всичко, от което имаме нужда в този момент "
Приготвяне35 мин.
Готвене25 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 101
  • Преглеждания за месеца1627
  • Преглеждания за седмицата190
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното в тавичка и правим кладенче.

Разбиваме киселото мляко в купичка заедно със содата, докато шупне.

Добавяме яйцата, захарта и солта и объркваме хубаво. Изсипваме течната смес в кладенчето.

Започваме да бъркаме, докато смесим добре всички продукти, и започне да се оформя топка тесто.

Прехвърляме върху набрашнен плот и месим, като добавяме още брашно, докато получим меко и не лепкаво тесто.

Прехвърляме в тава или тенджера и оставяме да почине за около 30 минути, покрито с кърпа, за да не хваща коричка.

Набрашняваме плота отново и разрязваме тестото на две топки. Всяка от тях разточваме добре, като гледаме да не е нито много тънко, нито много дебело.

Нарязваме на ромбчета бухтите с нож или с помощта на колелце за рязане на пица.

Загряваме олио в по-дълбок и малък тиган, за да се опържат бухтичките бързо и добре, и за да станат пухкави.

Готовите пухкави точени бухтички можем да сервираме със сирене, домашно сладко, пудра захар и т.н

Дълбок тиган с каменно покритие 22 см.-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган с каменно покритие 22 см.
19.00 лв.
14.63 лв.
Виж ››

От тиган с каменно покритие се нуждае всеки котлон - не го лишавайте от възможността да приготви вкусни гозби за вас и вашето семейство. Дълбок, голям, с удобна топлоизолираща дръжка. Тиганът е с незалепващо покритие и насърчава здравословното хранене.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Anka  Neykova
Anka Neykova
03.10.2020 19:48
Най_хубавите бухти ,които съм яла .Поздравления за хубавата рецепта.Моята майка ги правеше по този начин , когато бях дете
0
0
Теодора Тодорова
Благодаря,много!
0
0