Пухкави точени бухтички

Теодора ТодороваТеодора Тодорова
Чирак
39
418
125
166
Пухкави точени бухтички
Снимка: Теодора Тодорова
1 / 4
07/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне35 мин.
Сготви25 мин.
Общо60 мин.
"Пухкави бухтички, сервирани с любимо сладко или сирене - това е всичко, от което имаме нужда в този момент"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното в тавичка и правим кладенче.

Разбиваме киселото мляко в купичка заедно със содата, докато шупне.

Добавяме яйцата, захарта и солта и объркваме хубаво. Изсипваме течната смес в кладенчето.

Започваме да бъркаме, докато смесим добре всички продукти, и започне да се оформя топка тесто.

Прехвърляме върху набрашнен плот и месим, като добавяме още брашно, докато получим меко и не лепкаво тесто.

Прехвърляме в тава или тенджера и оставяме да почине за около 30 минути, покрито с кърпа, за да не хваща коричка.

Набрашняваме плота отново и разрязваме тестото на две топки. Всяка от тях разточваме добре, като гледаме да не е нито много тънко, нито много дебело.

Нарязваме на ромбчета бухтите с нож или с помощта на колелце за рязане на пица.

Загряваме олио в по-дълбок и малък тиган, за да се опържат бухтичките бързо и добре, и за да станат пухкави.

Готовите пухкави точени бухтички можем да сервираме със сирене, домашно сладко, пудра захар и т.н

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: