Начин на приготвяне
Пресяваме брашното в тавичка и правим кладенче.
Разбиваме киселото мляко в купичка заедно със содата, докато шупне.
Добавяме яйцата, захарта и солта и объркваме хубаво. Изсипваме течната смес в кладенчето.
Започваме да бъркаме, докато смесим добре всички продукти, и започне да се оформя топка тесто.
Прехвърляме върху набрашнен плот и месим, като добавяме още брашно, докато получим меко и не лепкаво тесто.
Прехвърляме в тава или тенджера и оставяме да почине за около 30 минути, покрито с кърпа, за да не хваща коричка.
Набрашняваме плота отново и разрязваме тестото на две топки. Всяка от тях разточваме добре, като гледаме да не е нито много тънко, нито много дебело.
Нарязваме на ромбчета бухтите с нож или с помощта на колелце за рязане на пица.
Загряваме олио в по-дълбок и малък тиган, за да се опържат бухтичките бързо и добре, и за да станат пухкави.
Готовите пухкави точени бухтички можем да сервираме със сирене, домашно сладко, пудра захар и т.н
Коментари