Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Вкусно кисело зеле с пилешки крилца

Вкусно кисело зеле с пилешки крилца

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Вкусно кисело зеле с пилешки крилца2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"От фурната се носи аромат на кисело зеле с пилешки крилца - един от любимите ни"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 500 г
  • кисело зеле - 1/2 средно голяма
  • олио - 5 с.л. или зехтин
  • дафинови листа - 2 бр.
  • чубрица - 2 щипки
  • черен пипер на вкус
  • сол - на вкус
  • люти чушки - 1/2 ч.л стрита сушена
  • мариноване на крилцата
  • червен пипер - 1/2 ч.л. сладък
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, мариновайте крилцата, като ги натриете добре с подправките.

Поставете ги в тавата, в която ще ги печете с киселото зеле.

Нарязвате зелето и го задушавате в мазнината, като разбърквате от време на време, около 15/20 мин.

Преди да go извадите от тенджерата, в която се задушава, налейте 150-180 мл вода. Задушавайте още 5 мин.

Изсипете зелето в тавата, в която сте мариновали пилешките крилца, като нареждате порциите пилешко месо, така че да се показват малко над зелето.

Печете пилешките крилца със зелето на силна фурна, докато крилцата и зелето хванат златиста коричка.

Да ви е сладко с това невероятно вкусно кисело зеле с пилешки крилца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: