Сочна българска пица

08/01/2020
"Най-хубава става пицата, когато си я приготвим сами вкъщи "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 240
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата81
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активира се маята, като се разтваря в топла вода със захарта.

С останалите продукти и бухналата мая се замесва средно меко тесто.

Покрива се с кърпа, оставяме да втаса, докато удвои обема си.

Разделя се на 4 равни части.

С намаслени ръце се оформят 4 блата за пица и поставяме върху хартия в голямата тава от печката.

Отгоре се намазват с 1-2 с лютеница, поръсва се риган.

Разпределя се кръгчета колбас, кисели краставички, парчета маслини.

Срязва се моцарела голяма топка на 4 части и всяка се накъсва върху пицата, поръсваме с настърган кашкавал и слънчогледови семки.

Печем в загрята фурна 200°C около 20 минути до готовност.

Чудесна закуска за семейството!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар