Начин на приготвяне
Активира се маята, като се разтваря в топла вода със захарта.
С останалите продукти и бухналата мая се замесва средно меко тесто.
Покрива се с кърпа, оставяме да втаса, докато удвои обема си.
Разделя се на 4 равни части.
С намаслени ръце се оформят 4 блата за пица и поставяме върху хартия в голямата тава от печката.
Отгоре се намазват с 1-2 с лютеница, поръсва се риган.
Разпределя се кръгчета колбас, кисели краставички, парчета маслини.
Срязва се моцарела голяма топка на 4 части и всяка се накъсва върху пицата, поръсваме с настърган кашкавал и слънчогледови семки.
Печем в загрята фурна 200°C около 20 минути до готовност.
Чудесна закуска за семейството!