Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Сочна българска пица

Сочна българска пица

Сочна българска пица
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Най-хубава става пицата, когато си я приготвим сами вкъщи"

Необходими Продукти

  • мая - 7 г
  • вода - 300 мл хладка
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • брашно - 600 г
  • плънка
  • моцарела - 120 г
  • кашкавал - 100 г
  • колбас - 100 г шпек
  • маслини - 100 г
  • кисели краставички - 100 г
  • лютеница - за намазване
  • риган - за поръсване
  • слънчогледови семена - сурови
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активира се маята, като се разтваря в топла вода със захарта.

С останалите продукти и бухналата мая се замесва средно меко тесто.

Покрива се с кърпа, оставяме да втаса, докато удвои обема си.

Разделя се на 4 равни части.

С намаслени ръце се оформят 4 блата за пица и поставяме върху хартия в голямата тава от печката.

Отгоре се намазват с 1-2 с лютеница, поръсва се риган.

Разпределя се кръгчета колбас, кисели краставички, парчета маслини.

Срязва се моцарела голяма топка на 4 части и всяка се накъсва върху пицата, поръсваме с настърган кашкавал и слънчогледови семки.

Печем в загрята фурна 200°C около 20 минути до готовност.

Чудесна закуска за семейството!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: