Начин на приготвяне
В кухненски чопър или робот сложете розичките карфиол и ги накълцайте, докато станат на трохи.
След това добавете яйцата и пармезана. В купа разбъркайте скира със содата и заедно ги добавете в чопъра.
Накрая добавете щипка сол, брашното и по желание щипка черен пипер.
Готовата смес за блата разстелете с лъжица в тава, застлана с хартия за печене. Изпечете я хубаво до златист загар във фурната на 220 °C за около 25 - 30 минути.
През това време си нарежете бекона и моцарелата и настържете кашкавала.
Когато блатът е готов, го извадете от фурната и го намажете с доматеното пюре.
Наредете моцарелата и бекона, поръсете ги с щипка сол и сухия риган и босилек.
Върнете във фурната за още 30 мин. Извадете отново тавата и поръсете пицата с настъргания кашкавал.
Върнете за последно за още 10 минути.
Поднесете пицата с блат от карфиол с усмивка и по желание гарнирайте с чеснов сос.
Вижте още полезни идеи за кето пица, както и какво още може да направите с карфиол.
Коментари