Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Сочна пица с блат от карфиол

Сочна пица с блат от карфиол

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
3033k6223
Сочна пица с блат от карфиол
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Поднесете птицата с блат от карфиол с усмивка и по желание гарнирайте с чеснов сос."

Необходими Продукти

  • За блата
  • карфиол - 1 бр. малък
  • яйца - 2 бр.
  • брашно от лимец - 4 с.л.
  • пармезан - 40 г
  • скир - 80 г
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - по желание
  • За плънка
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • моцарела - 80 г
  • бекон - 80 г пушен
  • кашкавал - 50 г настърган
  • сол - 1 щипка
  • риган - 1 щипка сух
  • босилек - 1 щипка сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В кухненски чопър или робот сложете розичките карфиол и ги накълцайте, докато станат на трохи.

След това добавете яйцата и пармезана. В купа разбъркайте скира със содата и заедно ги добавете в чопъра.

Накрая добавете щипка сол, брашното и по желание щипка черен пипер.

Готовата смес за блата разстелете с лъжица в тава, застлана с хартия за печене. Изпечете я хубаво до златист загар във фурната на 220 °C за около 25 - 30 минути.

През това време си нарежете бекона и моцарелата и настържете кашкавала.

Когато блатът е готов, го извадете от фурната и го намажете с доматеното пюре.

Наредете моцарелата и бекона, поръсете ги с щипка сол и сухия риган и босилек.

Върнете във фурната за още 30 мин. Извадете отново тавата и поръсете пицата с настъргания кашкавал.

Върнете за последно за още 10 минути.

Поднесете пицата с блат от карфиол с усмивка и по желание гарнирайте с чеснов сос.

Вижте още полезни идеи за кето пица, както и какво още може да направите с карфиол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ясмина Атанасова
Ясмина Атанасова
Ехаа, страхотна пица! Благодаря за рецептата!
12.04.2025 23:22
Вероника Михайлова
Вероника Михайлова
И аз благодаря! Радвам се, че ви харесва!
16.04.2025 06:35