Начин на приготвяне
Сложете содата в киселото мляко и оставете за няколко минути, за да се активира.
Сложете брашното на кухненски плот. Направете кладенче. Сложете останалите продукти за тесто. Замесете меко тесто.
Сложете го в купа, покрийте с памучна кърпа и оставете така да втаса и утрои обема си. Готовото тесто разточете на кръгъл лист с дебелина 1 пръст.
Нарежете мекиците в желаната от вас форма. Завийте с памучна кърпа и оставете за половин час, за да се отпусне тестото след точенето.
Загрейте тигана с мазнина и изпържете мекиците без да ги раздърпвате. Така ще станат по-дебелички.
Страхотните точени мекици извадете в купа и сервирайте според предпочитанията - сладко, солено.