Вита баница със сирене

miglenamiglenaНовак
24/04/2009
"Само миризмата на тази вита баница със сирене е достатъчна да ни събуди и доведе на масата за закуска!"
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо40 267
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете меко тесто и месете докато започне да прави мехурчета. Можете да го постигнете и като биете тестото в масата. Оставя се малко да се отпусне, оформено предварително на малки топки.

Топката се разточва с точилка, докато стане колкото чиния, а след това се започва дърпането. Накрая кората се взема на ръце и се разтегля във въздуха, като се внимава да не станат дупки.

Слага се върху покривка, краищата се обрязват и тогава се навива на рула с плънка от сиренето, изварата, 4 яйца, содата и киселото мляко.

Навива се в предварително намазана тава.

Поръсва се с олио или масло и се пече в умерена фурна

Рейтинг

5 5
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар