Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Спанак с праз и сирене

Спанак с праз и сирене

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Спанак с праз и сирене
Снимка: Мария Божилова
1 / 2
10/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Супер доволни сме от комбинацията, която се получи между спанака, сиренето и праза"

Необходими Продукти

  • спанак - 500 г
  • праз - 1 бр
  • овче сирене - 300 г
  • яйца - 3 бр.
  • зехтин
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се изчиства, измива и нарязва на ситно.

Задушава се в зехтина в тефлонов тиган или съд с незалепващо покритие, за да не залепне сиренето.

Прибавят се черният пипер и солта. След 5 мин. се добавя и натрошеното на дребно сирене.

Разбърква се и се прибавят яйцата, без да се бърка.

Котлонът се изключва и зеленчуковото ястие се оставя да се задушава под капак, докато яйцата са готови.

Получава се страхотна гозба от спанак с праз и сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: