Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Бутер пай с праз, сирене и бекон

Бутер пай с праз, сирене и бекон

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Бутер пай с праз, сирене и бекон
Снимка: Ivelina
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Готови ли сте за едно голямо парче бутер пай с праз, сирене и бекон, защото ние сме повече от готови"

Необходими Продукти

  • зехтин - 1 с.л.
  • праз - 3 бр. нарязан на тънки филийки
  • бутертесто - 375 г
  • сирене - 150 г меко /с чесън и билки/
  • бекон - 4 ивици, нарязани
  • ементал - 100 г настърган
  • магданоз - 1 връзка /или спанак 100 г /
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 200 градуса /180 градуса с вентилатор/.

Загрейте олиото в тиган, след което внимателно запържете праза, докато омекне, около 5 минути. Ако спанакът е замразен, задушете го с праза. Ако е пресен, го нарежете и добавете без да обработвате.

Развийте бутер тестото върху лист за печене. Разпределете мекото сирене с билки върху тестото с точност до 3 см от краищата.

Разпръснете отгоре праза, спанака (или друга зеленина по избор, или само праз), бекона и настъргания ементал.

Обърнете краищата на бутер тестото върху пълнежа за вашия солен пай.

Тук е моментът да решите да покриете ли пая с бутер тесто, или да го направите по-голям, без бутер тесто върху него.

Аз избрах този път да покрия и да го направя по-малък, като се съобразих с количеството тесто в опаковката.

Печете бутер пая с праз, сирене и бекон 20 минути до златисто. Насладете се!

Съвет: можете да добавите варени картофи или да замените сиренето с билки с пушено или с друго по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: