Коледен сладкиш със сушени плодове

Кристиан АлександровКристиан Александров
Иноватор
182
680
801
278
10/01/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо162
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо приготвяме тестото.

В купа смесваме брашното, солта и бакпулвера, и настъргваме вътре маслото.

Размесваме с ръце и добавяме яйцата, разбити със захарта, ванилията и водата.

Омесваме гладко тесто и го увиваме в прозрачно фолио. Прибираме го за 30 минути в хладилника.

През това време приготвяме плънката за плодовия сладкиш.

Сипваме смокините, кайсиите, кафявата захар, галетата и портокаловия сок в блендер, пасираме до хомогенна смес.

Обелваме ябълките и ги настъргваме в сместа. Добавяме канелата, стафидите и рома, разбъркваме добре.

Намазваме с масло кръгла форма за печене.

Разделяме тестото на две части и ги разточваме на кори с големината на формата.

Поставяме едната кора отдолу. Върху нея разпределяме плънката от пресни и сушени плодове и заглаждаме.

Отгоре поставяме и втората кора.

По средата правим разрез на кръст и поръсваме обилно с кафява захар.

Печем коледния сладкиш със сушени плодове на 200 градуса около 30 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар