Начин на приготвяне
Замесваме тесто от пресятото брашното, маслото нарязано на люспи, 1 яйце, олиото и 120 мл. вода. Готовото тесто оставяме в хладилник за 2-3 часа да се стегне.
Нарязваме на едро оцедените сушени плодове, които предварително сме накиснали за 1 нощ в бялото вино и сока от лимона.
Приготвяме плънка като нарязваме захаросаните портокалови и лимонови кори и ги смесваме със смлените бадеми, канелата, карамфила и нарязаните оцедени сливи и кайсии. Тестото се разточва на правоъгълна кора с дебелина около 5 мм.
Плънката се разстила върху кората. Навива се руло и се слага в омаслена тавичка. Разбиваме жълтъка от другото яйце и намазваме цялото руло.
Печем в предварително загрята фурна, при температура 180 градуса за 40 минути. Хлябът се сервира нарязан на тънки филийки.
Коментари