Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Пай с ябълково сладко

Пай с ябълково сладко

НиколаНикола
Чирак
27185143163
Пай с ябълково сладко
Снимка: Никола
1 / 2
12/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Опитваме да се докоснем до американските традиции с този страхотен ябълков пай по наша рецепта и честно казано спокойно можем да им бъдем конкуренция на американците"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • масло - 200 г или мас
  • захар - 100 г
  • кисело мляко - 100 г
  • сода - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно
  • сладко от ябълки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите се смесват без брашнното, след това се прибавя брашното постепенно, докато се получи меко тесто.

Оставя се за 30 мин в хладилник да стегне. 1/3 от тестото се отделя за решетката на пая, другата част се разстила с ръце в подходяща тава или форма за печене.

Отгоре се слага сладкото и накрая решетката. Пече се на 180 градуса за около 30 мин.

Паят с ябълково сладко е готов!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: