Мини торти с крокан

Мария БожиловаМария Божилова
Чирак
135
29
316
1
15/01/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо47
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разбива със захарта до побеляване.

Прибавят се едно по едно яйцата, ванилията и брашното с бакпулвера.

Замесва се тесто. Разточва се кора с дебелина 1/2 см.

Отгоре се натиска с чукчето за пържоли, за да се образуват килийки.

С чаша се режат кръгчета.

Пекат се в умерена фурна.

Изстинали се слепват две по две с крем.

Крем за торта:

Жълтъците със захарта се разбиват на печката до сгъстяване. Прибавя се маслото на парчета. Всичко се разбърква добре. В крема се слага счукан крокан.

Тортичките се слепват с крем.

Претъркулват се по ръбовете през разбитите белтъци. След това мини тортите се овалват през смлени орехи.

Мини тортите с крокан се ръсят леко с пудра захар.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар