Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Пандишпаново руло с тиквен крем

Пандишпаново руло с тиквен крем

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5157k2k1
Пандишпаново руло с тиквен крем
Снимка: Juliya
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Пандишпаново руло с тиквен крем е уникално сладко щастие в в есенно-зимните следобеди"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • тиква - 300 г (печена)
  • лимони - 1/2 бр.
  • портокали - 1 бр.
  • захар - на вкус
  • крема сирене - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете портокалите и лимоните, като отстраните тънките им ципи и ги сложете в тенджера, прибавете печената тиква и пасирайте.

Сложете тенджерата на котлона, добавете захар на вкус и след като сместа заври, варете на слаб огън за около 10 минути, разбърквайки.

Махнете тенджера от котлона и оставете да изстине.

Покрийте тава с хартия за печене и я намажете с масло.

Разбийте яйцата със захарта.

Добавете пресятото брашно, разбъркайте и изсипете тестото в тавата. Заравнете и печете във фурна на 190 °C за около 10 минути.

Обърнете готовия пандишпанов блат върху чиста хартия за печене, отстранете старата хартия, завийте блата на руло заедно с хартията и го оставете да се охлади.

В купа разбийте крема сиренето и около 150 г тиквена смес.

Разпределете останалата тиквена смес върху изстиналия блат, отгоре разпределете сместа с крема сирене и завийте на вкусно сладко руло.

Оставете рулото за около 2-3 часа.

По желание поръсете пандишпаново руло с тиквен крем с пудра захар.

Вижте също как се прави шоколадово руло или опитайте нашето руло със сладко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: