Начин на приготвяне
Обелете портокалите и лимоните, като отстраните тънките им ципи и ги сложете в тенджера, прибавете печената тиква и пасирайте.
Сложете тенджерата на котлона, добавете захар на вкус и след като сместа заври, варете на слаб огън за около 10 минути, разбърквайки.
Махнете тенджера от котлона и оставете да изстине.
Покрийте тава с хартия за печене и я намажете с масло.
Разбийте яйцата със захарта.
Добавете пресятото брашно, разбъркайте и изсипете тестото в тавата. Заравнете и печете във фурна на 190 °C за около 10 минути.
Обърнете готовия пандишпанов блат върху чиста хартия за печене, отстранете старата хартия, завийте блата на руло заедно с хартията и го оставете да се охлади.
В купа разбийте крема сиренето и около 150 г тиквена смес.
Разпределете останалата тиквена смес върху изстиналия блат, отгоре разпределете сместа с крема сирене и завийте на вкусно сладко руло.
Оставете рулото за около 2-3 часа.
По желание поръсете пандишпаново руло с тиквен крем с пудра захар.
Вижте също как се прави шоколадово руло или опитайте нашето руло със сладко.