Яйчен крем с крокан

SimonaSimona
Новак
45
28
14/01/2020
"Когато ви се хапка нещо сладко, но и леко, яйченият крем с крокан е перфектната идея "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо263
  • Преглеждания за месеца262
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 8 с.л.
  • брашно - 5 с.л.
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 15 с.л. (За разбиване с белтъците)
  • За крокана
  • захар - 1 ч.ч
  • орехи - 1 ч.ч. счукани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци.

Жълтъците се разбиват заедно със захарта, брашното и 200 мл от млякото.

Останалото мляко се подгрява и след като заври, се прибавя яйчената смес.

Яйченият крем се вари до сгъстяване.

След това се маха от котлона и се разсипва в чашки.

Карамелизира се захарта, изсипват се орехите и се объркват.

Оставят се да се охладат.

После се начукват и се разпределят по чашките.

Белтъците се разбиват на сняг заедно с 15 лъжици захар и се шприцова върху карамела на млечния крем.

Да ви е сладко с този яйчен крем с крокан.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар